Prohledat tento blog

2012-10-23

Úterní anonce: ořechy z letošní sklizně

Opět po čase si dovoluji vnést sem trochu komerční nabídky - inu, nejen vínem živa je vinařící rodinná farma! Nebo farmařící rodinné vinařství? V našem pojetí je to asi jedno :-)
Tedy, na vědosmost dáváme, že chutné a hlavně místní plody ořešáku vlašského z letošní sklizně a z našeho ořechového sadu Kopaniny jsou již k dispozici. Jsou ručně prané a dosoušené, nyní spočívají v perforovaných přepravkách na větraném místě. Sad máme jara 2009 v přechodném období pro bioprodukci, takže další sklizeň by již měla mít oficiální certifikát. Vlašské ořechy jsou vůbec unikátním ovocem. Ale to je na delší pojednání. Snad za dlouhých sychravých podzimních večerů...
Nyní zde níže aspoň letmá fotogalerie:

Takto vypadají naše ořechy. Jsou chutné, skorobio a místní. A výborně se zakusují při popíjení Divého Ryšáku a nebo bílého ze Špiglů!
Ručně oprané, na slunci osušené a nad kamny dosoušené...
...a v pytli zabalené...
Podrost ořechového sadu nám pomáhají vypásat naše kozenky (v pozadí pastevec koz, mladík Carder z Texasu, červen 2012)
...a do práce ve stínu ořechů se na pár dní zapojila i Daniela z daleké Brazílie...

a rozhodně nezahálel ani upovídaný Alessandro z italského Turína, který k nám Danielu přivedl.
Dotazy k ořechům odpovíme na mailu richard@stawek.cz nebo můžete volat na tel.: 775197443

Žádné komentáře:

Okomentovat