|
Detail z přípravy hrubých trdelníků |
|
Neuburského hrozen. Chuťově nejlepší ze všech. Hned po večerce... |
Přispívám zde dalším textem o víkendovém programu. Kromě již místy avizované kůzlečí pečeně, sýru či klobásků přispějeme k dobrému enogastronomickému mači také live show pečení tradičních trdelníků na otevřeném ohni. Akce se uskuteční mezi 15. a 16. hod. Doufám, že se nenahrnete všichni na trdelníky. Předesílám, že takřka všechna vína máme zcela suchá jako pouštní vítr se zbytkovým cukrem do 1 gramu na litr. Vyjímku tvoří snad jen posledních pár (a stejně zatím experimentálních) lahví Medového Muškátku (4,1 g/l) a pak také mikropartie archivního Neuburského výběrku 2006, který byl připraven v limitované edici 70 lahví a vlastně nikdy nebyl v prodeji a oficiální nabídce. Ten má zbytkový cukr v takové míře, že se pohybuje na pomezí kategorií polosuché a polosladké. Potvora kvasil s přestávkami skoro 2 roky a stejně nedokvasil. Byla jej jedna padesátka demižon. Ale ten jediný se hrdě postaví slovutnému trdelníku. Mám jej pár lahví připravených také.
Žádné komentáře:
Okomentovat