Teodor mele Rubinet na Verjus |
Už od středověku se Verjus používal úspěšně v kuchyni - zejména na způsob octa, do omáček. Zapojilo se nás víc, hroznů nebylo mnoho, spíše na vyzkoušení, ale drobný workshop proběhne i na den otevřených lahví - kdo bude chtít verjus ochutnat, bude si jej muset doslova umlít. Zaučí vás náš Teodor, zkušený poháněč ručního mlýnku-odšťavňovače. Na snímku se lopotí již kolem 20. července. Další kolo si dáme v sobotu 9. srpna odpoledne u nás v č. p. 206, Němčičky. Tentokrát půjde Sevar, tedy jeho martiňáky, běžné hrozníčky Sevaru již zaměkají a jsou pěkně probarvené.
další info k vinnému víkendu 8.-10. srpna bude následovat, pravděpodobně nejméně denně :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat